מעטים מאתנו זוכרים את התקופה שבה לא הייתה טלוויזיה בסלון. בימים הרחוקים ההם נאלצנו לבלות את הזמן בבתי הקולנוע, במפגש עם חברים וכן, גם בקריאת ספרים. כיום לעומת זאת, נדמה כי תשומת הלב שלנו מופנית לאין ספור גירויים, וגם אם אנחנו אוהבים מאוד לקרוא אנחנו מתקשים למצוא את הזמן המתאים לקריאה מהנה. מלבד זאת, אורח החיים שלנו נהיה עמוס יותר ולחוץ יותר, ובסופו של יום ארוך אנחנו מרגישים לעיתים מותשים מכדי לקרוא ספר. אז מה בכל זאת אפשר לעשות כדי להחזיר לעצמכם את ההנאה מהקריאה ומהן השעות המומלצות לקריאת ספרים? כל הפרטים מיד.
נתחיל מזה שלכל אחד מאתנו שעון ביולוגי משל עצמו. יש "אנשים של בוקר" יש "ציפורי לילה" אבל כולם, בלי יוצא מן הכלל יכולים ליהנות (ולהרוויח) משעת קריאה מהנה. הצעד הראשון הוא לחשוב מחדש על סדר היום שלכם, ולראות היכן בכל זאת, בין ההתארגנות התזזיתית של הבוקר לבין העייפות של הלילה, ניתן למצוא כמה רגעים לקריאה. אם תבחנו את סדר היום שלכם בכנות, תגלו כי למעשה יש לכם זמן רב להקדיש לקריאה, ומימוש הפוטנציאל הזה תלוי רק בכם. לדוגמה, אם אתם נוהגים לבדוק את דף הפייסבוק שלכם או לגלוש באינטרנט בזמן שתיית הקפה של הבוקר, אולי זה הזמן לשים בצד את הטלפון הנייד ולהרים ספר. ייתכן כי בהתחלה תרגישו שמשהו חסר לכם, אך מהר מאוד הרגעים האלו בבוקר יהפכו להיות יקרים מאוד לליבכם. אפשרות נוספת היא תמיד לשאת אתכם ספר או קינדל בתיק. כך, אם אתם מחכים בתור במקום כלשהו, תמיד תוכלו לנצל את הזמן לקריאה.
השלב הראשון הוא כאמור ההבנה כי אין זמן אחד או שעה מסוימת ביום הטובים לקריאה. ספר יכול להיות בן לוויה נהדר בכל מקום, ובכל זמן, וברגע שמבינים את זה מגלים פתאום שבמהלך היום יש המון הזדמנויות לקריאה מהנה. עם זאת, לא כל ספר יתאים בהכרח לכל שעה ביום. כאשר אנחנו קמים למשל, לפני ששתינו את הקפה, או כאשר אנחנו מתכוננים לקראת השינה, ייתכן כי נעדיף ספר "קליל" יותר. בזמן זה אנחנו לא לגמרי ערניים וחדים, ולכן אולי כדאי לבחור בספרים מהנים שכיף לקרוא, או בספרים שגורמים לנו לרצות לקרוא עוד דף ועוד דף עד שנגיע לסוף. המסקנה – אפשר גם לקרוא כמה ספרים במקביל, כל אחד בשעה אחרת של היום.
מרבית האנשים מבלים את היום שלהם מול מסך המחשב המרצד. העיניים שלנו סופגות את הבוהק של המסך וכך מתעייפות במהלך היום. כדי שלא לעייף את העיניים עוד יותר תוכלו לבחור לקרוא ספר פיזי (כן, כזה עם דפים, שאין צורך להטעין) או לבחור קורא ספרים דיגיטליים כגון קינדל או קורא אלקטרוני אחר. בניגוד למסכים הרגילים, מכשירים אלו פועלים בטכנולוגיה ייחודית המדמה את מראה דף הנייר ואינם בוהקים ומסנוורים כמו טאבלטים רגילים. למכשירים אלו יתרונות נוספים – ניתן לשנות בקלות את גודל הפונט וכך להקל את הקריאה גם לכבדי ראייה, מכשירים מסוימים כוללים תאורה פנימית לקריאה נוחה בחושך, וניתן לאחסן בהם ה-מ-ו-ן ספרים דיגיטליים. כך, אם אתם יוצאים לחופשה אין עוד צורך להתלבט איזה ספר לקחת; בקורא האלקטרוני ניתן לשמור את כל הספרים שתרצו בלי לסחוב אתכם ערמות כבדות.
הוספת הערה